طرح کاداستر (نقشه مالکیت) در ۱۸۰هزار هکتار از اراضی ملی استان اردبیل اجرا میشود
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل گفت: طی نزدیک به دو سال گذشته ۳۳۰ هزار هکتار نقشهبرداری در قالب طرح کاداستر در اراضی ملی استان انجام شده و این طرح در سطح ۱۸۰ هزار هکتار دیگر نیز اجرا میشود .
کارگروه ملی مطالبه گری طرح کاداستر، به نقل از خبرگزاری ایرنا، شهامت هدایت روز سهشنبه در حاشیه بازدید از طرحها و پروژههای منابع طبیعی و آبخیزداری این شهرستان افزود: در ادامه این طرح و تثبیت مالکیت دولت برعرصهها و همچنین صدور سند مالکیت تک برگی برای همه اراضی ملیدر اختیار منابع طبیعی در حال حاضر نیز ۱۸۰ هکتار از اراضی ملی در حال اجرای طرح کاداستر است .
وی یکی از رویکردهای مهم اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل را حل مشکل اختلاف در اراضی ملی اعلام کرد و افزود: اجرای ۳۳۰ هزار هکتار نقشهبرداری در قالب طرح کاداستر منجر به کاهش اختلافات مردم با منابع طبیعی شده و در این زمینه جا دارد از حمایتهای شورای حفظ بیتالمال، دستگاه قضایی و نیروی انتظامی قدردانی شود.
وی افزود:در حال حاضر با اجرای این طرح ۱۰ هزار هکتار زمین کشاورزی به مجموع اراضی کشاورزی استان اضافه شده و در اختیار کشاورزان مناطق مختلف قرار گرفته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل گفت: در راستای اجرای طرح رفع تداخل در منطقه جنوب استان اردبیل ۲ هزار ۴۰۰ هکتار از اراضی ملی و تحت مدیریت این اداره منفک و به مجموع اراضی کشاورزی منطقه جنوب این استان افزوده شد.
وی افزود: از این میزان ۲ هزار و ۹۰ هکتار مربوط به خلخال بوده و ۳۱۰ هکتار نیز در شهرستان کوثر واقع شده است.
او اظهار داشت: از مجموع ۳۲ هزار و ۴۰ هکتار از اراضی مطالعه شده برای رفع تداخل در جنوب استان اردبیل ۲۲ هزار و ۵۲۰ هکتار در ۱۰ پلاک مربوط به شهرستان خلخال و ۱۰ هزار و ۵۲۲ هکتار در قالب ۱۰ پلاک منطقه کوثر واقع است.
وی با بیان اینکه پیش از این نیز با رای کمیسیون رفع تداخل استان چهار هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی ملی تحت مدیریت این اداره جدا و به کشاورزان خلخال واگذار شده، اظهار داشت: با اجرای طرح رفع تداخل علاوه بر حل اختلاف بین منابع طبیعی و کشاورزان زمینه برای رونق و توسعه کشاورزی در مناطق مختلف استان فراهم شده است.
وی با بیان اینکه ۵۰ درصد از مجموع مصوبات جلسات کمیسیون رفع تداخل استان اردبیل به اراضی مورد اختلاف شهرستانهای خلخال و کوثر در جنوب این استان تخصیص یافته ، افزود: با تسریع در رفع تداخل رتبه ۳۰ این استان در سال گذشته به ۱۲ کشور ارتقا یافت.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل از منابع طبیعی به عنوان نعمت خدادادی یاد کرد و گفت: همه باید دغدغه حفاظت و صیانت از این سرمایه ارزشمند الهی و مواهب خدادادی را داشته باشیم و اجازه ندهیم تا درختی قطع شده و یا عدهای سودجو بخواهند تخریب منابع طبیعی را انجام دهند.
هدایت در ادامه افزود: در مناطق جنگلی برای ساکنان، آبگرمکنها و همچنین تنورهای گازی با سوختهای فسیلی در نظر گرفته شده تا در این مناطق از قطع درختان جلوگیری شده و نسبت به بهرهگیری از سوختهای فسیلی توسط ساکنان این مناطق اقدام شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل با بیان اینکه مشکلات زیستمحیطی برای همه خسارتبار بوده و دخالت در طبیعت آثار زیانباری را به همراه دارد، تصریح کرد:همه باید نسبت به طبیعت و محیط زیست مهربان بوده و حرمت آن را حفظ کنند.