Cadastre_News

اخبار طرح ملی کاداستر

Cadastre_News

اخبار طرح ملی کاداستر

به گزارش کارگروه ملی مطالبه گری طرح کاداستر، به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، معاون حفاظت سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور در نشست خبری گفت: بیش از ۵۰ میلیون هکتار از اراضی منابع طبیعی تحت پوشش طرح کاداستر (نقشه مالکیت) قرار گرفته که جنگل‌ها و بیشه زار‌ها در اولویت اول است.

 

 

<div id="video-display-embed-code_4333246"><script type="text/JavaScript" src="https://iribnews.ir/fa/news/play/embed/2607824/4333246?width=350&height=250"></script></div>

 

بهمن افراسیابی افزود: از ۱۳۵ میلیون هکتار جنگل‌های تحت حفاظت این سازمان فقط سه هزار و ۱۵۰ نفر نیرو مشغول حفاظت هستند که میانگین آن برای هر ۴۰ هزار هکتار یک نفر است، این در حالیست که در قانون حفاظت بین المللی برای هر ۱۰ هزار هکتار باید یک نفر نیروی حفاظتی وجود داشته باشد.
وی گفت: امروز موفق شده ایم ۲۰ هزار کیلومتر از مناطق حساس منابع طبیعی در کشور را کمربند سبز ایجاد کنیم تا در روند حفاظت خلالی ایجاد نشود.
آقای افراسیابی افزود: طرح‌های خوبی در بحث سوخت رسانی به جوامع جنگل نشین انجام داده ایم تا آن‌ها از مصرف چوب برای سوخت دست بکشند و تا به امروز به ۴۵۵ هزار خانوار، سوخت جایگزین از جمله نفت و آبگرمکن‌های خورشیدی داده ایم.
معاون حفاظت سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور گفت:​ سالانه حدود ۱۶ هزار هکتار از جنگل‌های کشور دچار حریق می‌شود که حدود هزار و ۸۰۰ فقره حریق و اتفاق صورت می‌گیرد.
وی در خصوص ایجاد معادن و مجوز‌های مربوطه در منابع طبیعی هم گفت: از سال ۸۶ تا به امروز حدود ۸۰ میلیون هکتار از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت  برای ایجاد معدن استعلام شده است که از این مقدار حدود ۴ و نیم میلیون هکتار مورد موافقت سازمان جنگل‌ها و مراتع قرار گرفته و تا امروز صد هزار مورد استعلام به منابع طبیعی ارسال شده است.
آقای افراسیابی در خصوص صدور مجوز برای معادن افزود: در جنگل‌ها و بیشه زار‌ها به هیچ عنوان موافقت نخواهیم کرد و در همان لحظه اول جواب استعلام را منفی اعلام می‌کنیم.

 

<div id="video-display-embed-code_4333197"><script type="text/JavaScript" src="https://iribnews.ir/fa/news/play/embed/2607824/4333197?width=350&height=250"></script></div>

 

معاون حفاظت سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور در خصوص اعتراضات مردمی و تداخلاتی که اراضی منابع طبیعی با املاک مردم دارد هم گفت:​ از سال ۱۳۴۱ در حال رسیدگی به پرونده تداخلات هستیم و ملاک ما برای بررسی عکس‌های هوای همان سال ۱۳۴۱ است و تا به امروز در کمیسیون‌های رفع تداخلات حدود ۶۸ هزار پرونده رسیدگی شده است که هشت میلیون هکتار از اراضی منابع طبیعی را مردم متقاضی بودند و اعتراض داشتند که از این مقدار حدود ۴۸۶ هزار هکتار از مالکیت به افراد و اشخاص داده شده است.
وی افزود:​ تعیین تکلیف تداخل زمین‌های دستگاه‌های نظامی و انتظامی و دولتی با منابع طبیعی نیز مورد بررسی قرار دارد که در حدود دو میلیون هکتار از اراضی تحت تصرف نیرو‌های مسلح است که تا به امروز موفق شده ایم با رایزنی‌ها حدود ۳۵ هزار هکتار از آن را به منابع طبیعی برگردانیم.
اقای افراسیبابی در خصوص طرح انتقال آب خزر به کویر سمنان هم گفت: در حال حاضر هیچ گونه استعلامی از سازمان جنگل‌ها و مراتع انجام نشده است و اگر هم استعلام انجام شود باید تمام نقشه‌ها را با جزئیات مسیر عبوری به سازمان جنگل‌ها تحویل دهند و ما بعد از بررسی نقشه‌ها و مسیر، ممکن است با تمهیداتی موافقت کنیم و ممکن است کاملا مخالفت کنیم و اجازه ساخت و احداث این خط لوله را ندهیم.
معاون حفاظت سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور در خصوص تخریب درختان شمشاد در استان مازندران هم افزود: تعداد ۳۳۰ عدد شمشاد در شهرستان عباس آباد قطع شده بود که پرونده این تخلف در حال رسیدگی است و یگان حفاظت آن را با قدرت دنبال می‌کند.
آقای افراسیابی گفت: در جنگل‌های سیسنگان تعداد زیادی از شمشاد‌ها دچار بیماری شده بودند که با بررسی تیم پزشکی در محل اجازه قطع آن‌ها صادر شد تا به دیگر نقاط جنگل بیماری سرایت نکند.
 

 

 

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۸/۱۰/۰۸
کارگروه ملی مطالبه گری کاداستر