Cadastre_News

اخبار طرح ملی کاداستر

Cadastre_News

اخبار طرح ملی کاداستر

مدیرکل ثبت اسناد رسمی استان چهارمحال و بختیاری گفت: امسال ۷۰ میلیارد تومان اعتبار به اجرای طرح کاداستر اختصاص یافت که بخشی از آن تخصیص یافته است.

به گزارش کارگروه ملی مطالبه گری طرح کاداستر، به نقل از تسنیم، محمود بهرسی با اشاره به طرح‌های اجرایی سال 99، اظهار داشت: طی نیمه نخست امسال حدود 155 هزار هکتار از اراضی منابع ملی استان تثبیت شد.

وی افزود: به انضمام 522 هزار هکتار اراضی ملی تثبیت شده در سال‌های گذشته، تاکنون 667 هزار هکتار از اراضی ملی استان تثبیت و سند مالکیت تک‌برگ برای آن‌ها صادر شده است.

مدیرکل ثبت اسناد رسمی چهارمحال و بختیاری با درخواست از شهروندان استان برای تبدیل اسناد مالکیت دفترچه‌ای به تک‌برگ، بیان داشت: از مجموع یک میلیون و 15 هزار هکتار اراضی ملی استان، 97 درصد دارای سند دفترچه‌ای بود که به سند تک‌برگ تبدیل شده است.

بهرسی با اشاره به صدور سند تک‌برگ ظرف 70 روز، اضافه کرد: لازمه تبدیل سند دفترچه‌ای به تک‌برگ، تدوین نقشه جدید براساس مختصات UTM و شمیم است تا سند در سامانه کاداست ثبت و قابل تغییر و تعدی نباشد.

وی با بیان اینکه همه دفاتر ثبت اسناد استان آمادگی تبدیل اسناد مالکیت دفترچه‌ای به تک‌برگی را دارند، گفت: قانونگذار در قانون حدنگار، ارائه خدمات به اسناد مالکیت دفترچه‌ای را تا پایان سال 98 منظور کرده و از آن تاریخ به بعد خدمات به اسناد دفترچه‌ای ارائه نمی‌شود مگر به اسنادی که در حال تبدیل به تک‌برگ باشند.

بهرسی عنوان داشت: امسال با توجه به فعالیت سازمان ثبت اسناد در راستای اجرای سریع طرح کاداستر و تبدیل اسناد مالکیت دفترچه‌ای به تک‌برگ، همچنین طرح‌هایی از قبیل حدنگاری پلاک‌های ثبتی، تکمیل و بروزرسانی جامع نقشه‌های شهرهای زیر 25 هزار نفرجمعیت و تهیه و جانمایی نقشه مناطق بافت مسکونی روستایی حدود 7 میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافت که بخشی تخصیص و ابلاغ شده است.

وی با اشاره به قانون سقف درآمد برای دفاتر ثبت اسناد، تصریح کرد: در استان چهارمحال و بختیاری دفتری که به حد معین سقف درآمد(700 میلیون تومان) رسیده باشد نداریم و با توجه به رصد آنلاین درآمد دفاتر از سوی ثبت اسناد استان، اگر دفتری به این حد برسد قانون در مورد آن اعمال می‌شود.

مدیرکل ثبت اسناد رسمی استان خاطرنشان کرد: چهارمحال و بختیاری از جمله استان‌هایی است که کمتر شاهد وجود اسناد مالکیت جعلی در آن هستیم و تعداد اندکی که وجود دارد پس از کشف در دادگاه‌ها رسیدگی و ابطال می‌شود.

وی در زمینه وضعیت اسناد مالکیت ویلاهای حاشیه زاینده‌رود، یادآور شد: ممکن است ویلاهایی که تخریب می‌شود سند مالکیت داشته اما حق ساخت و ساز در آن را نداشته باشد چراکه احداث بنا منوط به رعایت سایر قوانین است و نمی‌توان گفت به علت دارا بودن سند مالکیت، ساخت و ساز در آن قانونی است چراکه ممکن است ملکی سند مالکیت داشته اما ساخت و ساز در آن غیرقانونی باشد.