رییس دادگستری استان کرمان: اراضی بحرانی و اختلافی در اولویت اجرای طرح کاداستر (نقشه مالکیت) قرار گیرند
رییس کل دادگستری کرمان گفت: برخی از اراضی در استان کرمان در نقاط بحرانی قرار دارند و هر لحظه ممکن است که در معرض تعدی قرار گیرند که در راستای اجرای طرح کاداستر باید به این اراضی نیز توجه ویژهای صورت گیرد.
کارگروه ملی مطالبه گری طرح کاداستر، به نقل از خبرگزاری میزان، یدالله موحد در شورای حفظ حقوق بیت المال استان کرمان گفت: براساس ماده ۹ قانون جامع حدنگاری (کاداستر) کلیه دستگاهها مکلفند تمام مستثنیات و اطلاعات توصیفی املاک متعلق به خود یا تحت اداره خود از جمله مشخصات ثبتی، کابری، نام بهره برداری و نقشههای مختصات جغرافیایی املاک مذکور را با رعایت جنبههای امنیتی دراختیار سازمان ثبت اسناد و املاک کشور جهت تهیه نقشههای کاداستر قرار دهند.
وی ادامه داد: یکی از اولویتهای مهم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در وضعیت فعلی، مبارزه با فساد در حوزههای مختلف از جمله مقابله با زمین خواری و جلوگیری از تعدی به اراضی کشور است و اجرای طرح کاداستر یکی از مصادیق مبارزه با فساد در حوزه زمین خواری به شمار میرود.
نماینده عالی قوه قضائیه در استان کرمان خاطرنشان کرد: اجرای طرح کاداستر در کشور علاوه بر شفاف سازی مالکیتهای مردم و دولت، مالکیت اراضی و املاک کشور را تثبیت میکند و با تثبیت مالکیت دولت و مردم از پدیده زمین خواری جلوگیری کرده و همین امر موجب کاهش دعاوی و مراجعات به دستگاه قضائی خواهد شد.
موحد با اشاره به این مطلب که با اجرای دقیق قانون جامع کاداستر از جعل اسناد جلوگیری شده و با این اقدام به نوعی پیشگیری از وقوع جرم نیز محقق میشود، خاطرنشان کرد: تسهیل و تسریع در سرمایه گذاری، رونق تولید و اشتغال، آمایش سرزمینی و مدیریت زمین از پیامدهای بسیار مثبت اجرای قانون جامع کاداستر خواهد بود.
وی با تاکید بر این مطلب که اقدامات خوبی در استان کرمان به منظور اجرای طرح کاداستر انجام شده است، تاکید کرد: با وجود این موضوع که استان کرمان در سه سال اخیر جزء استانهای برتر کشور در اجرای طرح کاداستر بوده است، کار در این حوزه نه تنها نباید متوقف شود، بلکه باید با سرعت بیشتری تداوم یابد.
رییس شورای حفظ حقوق بیت المال استان کرمان با اشاره به این مطلب که در اجرای طرح کاداستر باید به بخشی از اراضی که سابقه اعمال مقررات و مشخص شدن مالکیت مردم و دولت در رابطه با آنها وجود ندارد، توجه ویژهای صورت گیرد، گفت: برخی از اراضی در استان کرمان در نقاط بحرانی قرار دارند و هر لحظه ممکن است که در معرض تعدی قرار گیرند که در راستای اجرای طرح کاداستر باید به این اراضی نیز توجه ویژهای صورت گیرد.
موحد بر تعیین تکلیف اراضی اختلافی نیز تاکید کرد و گفت: در اجرای طرح کاداستر لازم است که به اراضی واقع در حریم شهرها به ویژه شهرهای بزرگ استان باید توجه ویژهای صورت گیرد.
وی بر همکاری دستگاهها با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای اجرای طرح کاداستر از سوی این اداره کل نیز تاکید کرد و گفت: ظرف شش ماه آینده تمامی ارگانهای دولتی که به نحوی مالکیت اراضی دولتی را در اختیار دارند، نسبت به اخذ سند تک برگ این اراضی اقدام کنند.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان نیز در این نشست با اشاره به این مطلب که در راستای اجرای طرح کاداستر ۲۵ میلیون برگ از اوراق پروندههای ثبتی اسکن شده است، تاکید کرد: طرح کاداستر در گذشته با نقشههای دستی و GPSهای دستی انجام میشد که در حال حاضر براساس سامانه ملی یکپارچه ملک (شمیم) اجرایی میشود.
علی محمودی خاطرنشان کرد: ۱۶ میلیون هکتار اراضی ملی در استان کرمان وجود دارد که از این میزان، ۱۲ میلیون و ۱۷۳ هزار هکتار مربوط به شمال استان کرمان است که تمامی این اراضی در شمال استان جانمایی شده و ۸ میلیون و ۶۶۵ هزار هکتار تثبیت مالکیت شده است.
وی ادامه داد: چهار میلیون هکتار از اراضی ملی در شمال استان کرمان باید پس از ارائه نقشههای از سوی دستگاههای مربوطه جانمایی و تثبیت مالکیت خواهد شد.
وی اظهار کرد: در جنوب استان کرمان نیز ۳ میلیون و ۸۲۷ هزار هکتار اراضی ملی وجود دارد که سه میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار تثبیت مالکیت شده است.