اجرای طرح کاداستر (نقشه مالکیت) در 25 درصد از اراضی کشاورزی کردستان/10پلاک از اراضی کشاورزی در مرحله صدور سند مالکیت
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: طرح کاداستر در 25 درصد از اراضی کشاورزی استان اجرا میشود.
کارگروه ملی مطالبه گری طرح کاداستر، به گزارش خبرگزاری فارس، فرید سپری بعد از ظهر امروز در نخستین جلسه کارگروه کاداستر اراضی کشاورزی استان کردستان در سنندج، اظهار کرد: این جلسه به منظور رفع موانع تولید، هماهنگی بیشتر بین دستگاهی و ارائه راهکارهای مناسب برای تسریع در کار در سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان برگزار شد.
وی تصریح کرد: در اختیار داشتن اطلاعات و دادههای صحیح و جامع از بخش کشاورزی استان به خصوص میزان اراضی کشاورزی، موقیت اراضی و مشخصات بهرهبرداران میتواند منجر به برنامهریزی صحیح و تدوین الگوی کشت مناسب و تحلیل آتی بازار در کشور و به تبع در استان شود.
سپری با بیان اینکه رفع تداخل اراضی کشاورزی پیش نیاز اجرای طرح کاداستر کشاورزی است تصریح کرد: این مهم با همراهی و همکاری دستگاههای متولی در استان دنبال میشود و امیدواریم در آینده نزدیک در راستای اجرای طرح کاداستر و رفع تداخل اراضی استان به نقطه مطلوب برسیم.
رفع تداخل اراضی کشاورزی پیش نیاز اجرای طرح کاداستر کشاورزی است
وی با بیان اینکه مهمترین هدف ما در اجرای طرح کاداستر اراضی کشاورزی پایش، تعیین کاربری و سنددارکردن اراضی کشاورزی است، تاکید کرد: این مهم در نهایت به آرزوی دیرینه ما یعنی سنددار کردن اراضی کشاورزی با رعایت تمامی الزامات خواهد انجامید.
وی تصریح کرد: اجرای این طرح در راستای قانون جامع حدنگار (کاداستر) کشور مصوب ۱۲ بهمن ۱۳۹۳ مجلس شورای اسلامی است که تمام دستگاههای دولتی را مکلف کرده تمام مستندات و اطلاعات توصیفی املاک متعلق به خود یا تحت اداره خود از جمله مشخصات ثبتی، کاربری، نام بهره بردار و نقشههای مختصات جغرافیایی املاک را تهیه کرده و جهت صدور سند مالکیت حدنگار در اختیار سازمان ثبت اسناد و املاک قرار دهد.
اجرای طرح کاداستر موجب افزایش بهرهوری در اراضی میشود
سپری خاطرنشان کرد: در راستای اجرای طرح کاداستر اراضی کشاورزی کارگروههایی شهرستانی و استانی کار نظارت بر اجرای دقیق طرح کاداستر اراضی کشاورزی را بر عهده داشته و با اجرای این مهم زمینه سنددار کردن اراضی کشاورزی و همچنین پایش کاربری اراضی، افزایش بهرهوری و ایجاد پایگاه اطلاعات در سطح استان محقق میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان تاکید کرد: با اجرای طرح کاداستر اراضی مالکین و بهره برداران بخش کشاورزی، بسیاری از دستگاههای اجرایی و مجموعه جهاد کشاورزی منتفع خواهند شد.
سپری یادآورشد: ثبت اطلاعات توصیفی و مکانی اراضی کشاورزی، تعیین تکلیف اراضی غیرملی با حدود و صغور دقیق، جلوگیری از تخریب اراضی کشاورزی و منابع ملی، ایجاد بستر مدیریت مزرعه، پیش بینی سطح زیرکشت و میزان تولید محصولات کشاورزی و تعیین تکلیف بهرهبرداران بخش کشاورزی و برنامهریزی در خصوص ساماندهی ارائه خدمات به آنها از مهمترین مزایای اجرای طرح کاداستر و رفع تداخل اراضی است.
وی با اشاره به دستاوردهای اجرای طرح کاداستر اراضی کشاورزی برای سازمان جهاد کشاورزی اذعان کرد: شناخت دقیق وضع موجود اراضی کشاورزی، امکان برنامهریزی و تصمیم سازی صحیح، امکان تحلیلهای پیچیده و دقیق و از همه مهمتر مدیریت صحیح منابع و بحرانها را برای مجموعه فراهم خواهد کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان در زمینه قراردادهای منعقده کاداستر و رفع تداخلات اراضی در استان هم یادآورشد: مساحت کل اراضی کشاورزی کردستان یکمیلیون و 285 هزار هکتار بوده که تا اکنون برای اجرای طرح کاداستر قرار 25 درصد از این اراضی یعنی حدود 321 هزار هکتار منعقد شده است.
اجرای طرح کاداستر در 321 هزار هکتار از اراضی کردستان
وی ادامه داد: در راستای اجرای رفع تداخلات اراضی استان هم قرارداد 43 درصد اراضی استان با مشاورین پیمانکار منعقد شده که امیدواریم این حجم از عملیات با سرعت و دقت لازم اجرایی شود.
سپری با تاکید بر این که لازمه اجرای طرح کاداستر اراضی عکس برداری هوائی از تمام اراضی استان است گفت: عکسبرداری هوایی برای تهیه نقشه کاداستر در سطح یک میلیون و 700 هزار هکتار در شهرستانهای قروه، دهگلان، بیجار و دیواندره و سقز صورت گرفته و قرارداد تهیه اورتوفتو با شرکت مهندسین مشاور در سطح 500 هزار هکتار در سه شهرستان استان منقعد شده است.
وی اذعان کرد: تاپایان خرداد 99 اجرای طرح کاداستر اراضی استان کردستان در 153 پلاک از اراضی استان انجام شده و 95 پلاک هم برای جانمایی به اداره کل ثبت اسناد و املاک استان ارسال شده است که حدود 36 هزار و 95 هکتار آن در سامانه کاداستر کشور جانمایی شده است.
سپری ادامه داد: در راستای اجرای تفاهم نامه صدور اسناد کاداستر تعداد 10 پلاک در 10 شهرستان استان به صورت پایلوت به اداره کل ثبت اسناد و املاک استان معرفی شده است که بهرهبرداران این پلاکها میتوانند با پرداخت حقوق دولت، درخواست صدور سند مالیت اراضی کشاورزی خود را به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان تحویل بدهند.
تفاهم نامه صدور اسناد کاداستر تعداد 10 پلاک در 10 شهرستان استان به صورت پایلوت به اداره کل ثبت اسناد و املاک استان معرفی شده است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان خواستار تسریع در اجرای طرح کاداستر اراضی استان شد و تاکید کرد: کارشناسان سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی میتوانند بازوی توانمند و کارامدی برای تسریع در اجرای این طرح در استان باشند و این توانایی را در گذشته اثبات کردهاند.
سپری تاکید کرد: اطلاعات و دادههای جمعآوری شده باید صحیح و دقیق باشند چون پایه و اساس تمام برنامهریزی گها در آینده خواهند شد و به همین منظور باید نظارت بر اجرای این مهم به صورت مداوم در تمام مراحل کار صورت بگیرد.
درادامه جلسه مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی گفت: مسائل فرهنگی و عدم همکاری مردم در بحث جمعآوری اطلاعات توصیفی و عدم حضور بعضی مالکین و بهرهبرداران در محل روستا از مشکلات موجود در اجرای کاداستر اراضی استان است.