Cadastre_News

اخبار طرح ملی کاداستر

Cadastre_News

اخبار طرح ملی کاداستر

توفیقی گفت: صدور اسناد در قالب طرح کاداستر به این معناست که هیچ فرد دیگری امکان دریافت سند مالکیت نخواهد داشت.

مبارزه با زمین خواری با صدور اسناد در قالب طرح کاداستر

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کارگروه ملی مطالبه گری طرح کاداستر، به نقل باشگاه خبرنگاران جوان، اکرم توفیقی مدیر کل ممیزی اراضی سازمان جنگل‌ها درباره اجرایی شدن طرح کاداستر(حد نگاری) اظهار کرد: امسال که به نام  جهش تولید نام‌گذاری شده است، کاداستر(حد نگاری) اراضی ملی و دولتی دارای اهمیت ویژه‌ای  است.

او افزود: مهم‌ترین موضوع این است که با انجام کاداستر، زیر ساخت‌های خدمات توسعه‌ای برای تامین اراضی، ایجاد طرح‌های اشتغال‌زایی باری، تسریع در پاسخگویی به استعلامات اراضی، کاهش سرگردانی ارباب رجوع و کاهش منازعات که بسیار مهم است، اتفاق می‌افتد.
توفیقی گفت: دستور العملی تدوین شده است تا بتوانیم با همکاری سازمان ثبت احوال و اسناد در سال جدید صدور اسناد کاداستری را در سطح کشور تسریع ببخشیم. از اسفند ۹۳ تا کنون که قانون جامع حد نگاری کشور تصویب شده است، حدود ۵۰ میلیون هکتار اراضی ملی در سامانه اسناد و املاک کشور ثبت شده است، هرچند این میزان در شان و جایگاه دو سازمان جنکل‌ها و ثبت اسناد نیست.
او ادامه داد: ما باید ۱۴۶ میلیون هکتار اراضی ملی و دولتی کشور را در این سامانه ثبت کنیم که در حدود ۳۰ درصد کار صورت گرفته است.

مدیر کل ممیزی اراضی سازمان جنگل‌ها تصریح کرد: حجم کار بالاست و نزدیک به ۵۰ میلیون هکتار است و به نسبت تعهدات قانون بودجه که برای دو دستگاه تعیین شده پیشرفت طرح‌های بیش از ۸۴ درصد است. علاوه بر امکانات اعتباری قرار است تلاش ما مضاعف شود تا بتوانیم تا پایان سال ۹۹، ۳۰ میلیون هکتار از اراضی ملی را تثبیت کنیم.
او اضافه کرد: این ۳۰ میلیون هکتار شامل حدود بیش از ۷ میلیون اراضی جنگلی است، که با این اقدام ۱۵ و نیم میلیون اراضی جنگلی کاداستر می‌شود و کاداستر ۵۰ هزار کیلومتر اراضی ساحلی کشور به طور کامل و جزایرمان انجام خواهد شد. تمرکز ما بر حاشیه شهر‌ها  و مناطقی است که در معرض تخریب و تصرف هستند.
توفیقی با اشاره به مراحل کاداستر گفت: براساس قانون ملی شدن منابع طبیعی کشور در چهار بخش شامل مرتع، جنگل، ریشه‌های طبیعی و اراضی جنگلی به عنوان اراضی ملی شناخته می‌شوند.
مدیر کل ممیزی اراضی سازمان جنگل‌ها گفت: سازمان جنگل‌ها براساس قوانین جاری کشور در چند مرحله ملی شدن اراضی را انجام می‌دهد. اولین مرحله تنظیم برگ تشخیص آگهی و در خواست ثبت در اجرای مالی ۱۳ هکتار اراضی ملی است. بعد از آن صدور سند مالکیت دفترچه‌ای است که در سطح اراضی ملی کشور ما در ۱۳۶ میلیون تا این لحظه هکتار صادر شده است.
توفیقی ادامه داد: مرحله بعد که در قانون جامع حد نگاری صورت می‌گیرد، تولید نقشه‌هایی است که دارای مختصات جهانی است، علاوه بر این مختصات یکپارچه محلی که توسط سازمان ثبت اسناد و املاک کشور طراحی و اجرا شده است روی این نقشه‌ها و اطلاعات حقوقی مرتبط به آن بارگذاری می‌شود.
او گفت: اگر نحوه مالکیت، میزان و روش مالکیت و اقداماتی که در خصوص تغییر مالکیت‌ها، کاربری‌ها و واگذاری‌ها مشخص شود، خدمت رسانی به مردم تسهیل می‌شود.
مدیر کل ممیزی اراضی سازمان جنگل‌ها تصریح کرد: صدور اسناد در قالب طرح کاداستر به این معناست که هیچ فرد دیگری امکان دریافت سند مالکیت نخواهد داشت و بزرگترین اقدام برای مبارزه با پدیده شوم زمین خواری است