Cadastre_News

اخبار طرح ملی کاداستر

Cadastre_News

اخبار طرح ملی کاداستر

خداییان: با توجه به این که اراضی ملی و طبیعی مورد طمع افراد سودجوست، تهیه نقشه‌های کاداستر از جعل اسناد و اختلافات جلوگیری می‌کند.

کارگروه ملی مطالبه گری طرح کاداستر، به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، ذبیح الله خداییان در مراسم امضای تفاهم نامه با رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با تبریک میلاد امام حسن مجتبی (ع) افزود: بیش از ۸۰ درصد مساحت کشور به اراضی ملی و منابع طبیعی اختصاص دارد و مستند کردن این اراضی از جهات مختلف اهمیت دارد.

وی گفت: از آنجا که اراضی ملی و منابع طبیعی بیشتر از سایر منابع مورد طمع افراد سودجو قرار می‌گیرد و ما از این بابت شاهد تشکیل پرونده‌های متعددی در سطح کشور علیه متجاوزان هستیم و برخی برای تصرف اراضی ملی و منابع طبیعی به جعل اسناد روی می‌آورند، نیازمند مستند کردن این اراضی هستیم.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، افزود: با مستند کردن این اراضی و کاداستری شدن آن تصرفات عدوانی و تغییرکاربری‌های غیرمجاز نیز از بین می‌رود.
خداییان گفت: معمولا دولت برای سرمایه گذاری، اراضی را به افراد سرمایه گذار واگذار می‌کند که بیشتر این اراضی جزو اراضی ملی و منابع طبیعی است که مستندکردن این اراضی موجب گشایش کار می‌شود.
وی افزود: در خیلی از نقاط کشور میان اراضی ملی و منابع طبیعی و مستثنیات مردم تداخلاتی وجود دارد که اگر این اراضی مستند و کاداستری نشود پرونده‌های قضایی کاهش نمی‌یابد و همچنان مردم و سازمان جنگل‌ها با دردسر مواجه خواهند بود.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ادامه داد: در سال‌های گذشته بسیاری از این اراضی، مستند و سند مالکیت صادر شده است، اما اسناد صادر شده، کاداستری نیست و حدود اراضی دقیقا مشخص نیست و هنوز تداخلات رفع نشده و لازم است کاداستری شود تا از این طریق مالکیت دولت نیز به نحو صحیح تثبیت شود.
فداییان افزود: این تفاهم نامه زمینه کاداستری کردن اسناد را فراهم می‌کند تا در فرصتی کوتاه بتوانیم همه اسناد دفترچه‌ای را به کاداستری تبدیل کنیم.
وی گفت: با آسیب شناسی که در هر دو سازمان صورت گرفته است آسیب‌ها مشخص و در این تفاهم نامه تلاش شد مواردی که روند انجام امور را کند می‌کند برطرف شود و بتوانیم ظرف یکی دو سال همه اراضی ملی و منابع طبیعی را در ضمن این که مستند می‌کنیم اسنادش را کاداستری کنیم تا از بسیاری از دعاوی و اختلافات جلوگیری شود.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: مقرر شد کارگروهی از طرف هر دو سازمان بر حسن اجرای این تفاهم نامه نظارت کنند.

 اولویت امسال ما، تسریع در مستند کردن اراضی ملی است 
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: امسال باید حرکتی جهادی در کاداستری کردن اراضی ملی و منابع طبیعی صورت گیرد، در همین ارتباط با امضای تفاهم نامه هایی، همه دستگاه‌ها را به میدان خواهیم آورد.
آقای ذبیح الله خداییان در حاشیه امضای تفاهم نامه با رئیس سازمان جنگل‌ها در پاسخ به سوالی مبنی بر این که کاداستری شدن اراضی چقدر از ورود پرونده‌ها به دستگاه قضایی جلوگیری می‌کند؟ افزود: بیش از ۸۰ درصد اراضی کشور اراضی ملی و منابع طبیعی است و معمولاً این اراضی بیشتر از سایر اراضی در معرض تجاوز و تعدی افراد سودجوست و ما هر ساله با تصرف عدوانی، تجاوز به اراضی ملی و تغییر کاربری‌های غیر مجاز از طریق جعل اسناد مواجهیم.
وی گفت: از طرف دیگر، چون مرز‌ها دقیق مشخص نیست با وجود بلایای طبیعی مانند سیل شاهد جابجایی مرز‌ها هستیم و ما تصمیم داریم با کمک سازمان جنگل‌ها در کاداستری کردن اراضی این نقص را برطرف کنیم.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، طرح کاداستر را طرحی ملی و در همه ابعاد تأثیرگذار خواند و افزود: یکی از آثار اجرای کامل این طرح کاهش ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضاست که هر سال ما شاهد اختلافات زیادی به خاطر تداخل مرز‌ها میان مردم و سازمان جنگل‌ها هستیم.
وی ادامه داد: برخی مدعی می‌شوند که مرز‌ها تغییر کرده است، اما زمانی که کاداستر اجرا شود، چون حدود اراضی براساس طول و عرض جغرافیایی کره زمین تعیین می‌شود امکان تغییر مرز وجود ندارد.
آقای خداییان گفت: از طرف دیگر، چون همه اطلاعات اراضی ملی در سامانه ثبت می‌شود حق و حقوق افراد نسبت به اراضی و کاربری آن و سایر اطلاعات حقوقی و ثبتی و توصیفی ملک مشخص است و پاسخ به استعلامات به موقع داده می‌شود و امکان پاسخ خلاف واقع وجود ندارد و همین موضوع موجب تسریع در رسیدگی پرونده‌ها در دستگاه قضایی می‌شود.
وی افزود: این اقدام در سرمایه گذاری‌های کشور هم بسیار موثر است چرا که اگر امروز دولت بخواهد قطعه زمینی را به یک سرمایه گذار واگذار کند باید از ده‌ها مرجع استعلام بگیرد، اما اگر طرح کاداستر اجرا شود دیگر نیازی به این استعلامات نیست، زیرا همان مرجعی که می‌خواهد زمین را واگذار کند همه اطلاعات در سیستم وجود دارد و می‌تواند به راحتی تصمیم بگیرد.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: با اینگونه اقدامات سرعت در تصمیم گیری افزایش پیدا می‌کند و کسب و کار‌ها به رونق می‌افتد.
آقای خداییان افزود: البته برخی از امضای این تفاهم نامه میان ما و سازمان جنگل‌ها تصور نکنند که ما با هم همکاری نداشته ایم و امروز ما این تفاهم نامه را امضا کردیم تا در سال جهش تولید اقدامی جهادی در مستند کردن اراضی ملی و منابع طبیعی داشته باشیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا بودجه مربوط به اجرای طرح کاداستر که سال‌ها مورد مناقشه است، تأمین شده است؟ گفت: یکی از عواملی که اجرای طرح کاداستر را در سال‌های گذشته به تعویق انداخت و نتوانستیم رشد چشمگیری داشته باشیم بحث بودجه بود و امسال مجلس شورای اسلامی مبلغی را اختصاص داد و ما با این بودجه سعی کردیم همه دستگاه‌ها را از طریق امضای تفاهم نامه و دادن فراخوان به میدان بیاوریم.

تهیه نقشه‌های کاداستر برای ۳۰ میلیون هکتار از اراضی ملی
رئیس سازمان جنگل‌ها: امسال هدف گذاری کرده ایم تا حداقل ۳۰ میلیون هکتار از اراضی ملی کاداستر شود.
آقای مسعود منصور در مراسم امضای تفاهم نامه مشترک میان سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری، افزود: ما هم اکنون در سازمان جنگل‌ها حاکمیت بیش از ۸۳ درصد مساحت کشور را در اختیار داریم و منابع چهارگانه حوزه مدیریت خود را ابتدا باید شناسایی و پس از آن تثبیت کنیم و این فرآیند در تعامل با سازمان ثبت اسناد صورت می‌گیرد.
وی ادامه داد: ما با همکاری میان این دو سازمان مرحله تثبیت را در بیش از ۹۵ درصد اعمال کرده ایم و با تثبیت قانون حدنگار (​کاداستر) این وظیفه مضاعف شد.
آقای منصور گفت: باقی مانده تشخیص و شناسایی اراضی را براساس قانون جدید انجام می‌دهیم و اقدامات غیر کاداستر قبلی را نیز کاداستر خواهیم کرد و اسناد تک برگی صادر خواهد شد.
رئیس سازمان جنگل‌ها با اشاره به نام گذاری امسال به عنوان جهش تولید، گفت: ما سازمان حاکمیتی هستیم و شاید مستقیم در امر تولید نقش نداشته باشیم، اما می‌توانیم در بسیاری جهات بستر و حمایت کننده از فعالیت‌های تولیدی باشیم.
وی افزود: گاهی اوقات در جریان سیلاب‌ها به بسیاری از اراضی کشور و زیرساخت‌های صنعتی آسیب می‌رسد که اگر ما اسناد کاداستر این مجموعه‌ها را نداشته باشیم به روند تولید آن‌ها ضربه می‌خورد و فعالیت ما در حوزه آبخیزداری می‌تواند موجب کاهش خسارت سیل و به طور غیر مستقیم به حفظ تولید منجر شود.
وی افزود: همه این اقدامات مستلزم این است که اراضی تثبیت شده‌ای داشته باشیم و بر همین اساس در هماهنگی باسازمان ثبت اسناد و املاک کشور بنا داریم در عملکرد کاداستر جهشی ایجاد کنیم و در همین ارتباط هدف گذاری شد که امسال حداقل ۳۰ میلیون هکتار اراضی ملی را کاداستر کنیم.
رئیس سازمان جنگل‌ها گفت: امسال همچنین بنا داریم کار اسناد تک برگی باقی مانده جنگل‌ها را نیز نهایی کنیم که تا پایان سال ۹۹ همه جنگل‌های کشور براساس اسناد کاداستر دارای سند تک برگی شوند و درباره اراضی ساحلی هم این تلاش را خواهیم داشت. تفاهم نامه سازمان‌های ثبت اسناد و جنگل‌ها 
تفاهم نامه همکاری میان روسای سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور امضا شد.
موضوع این تفاهم نامه که میان آقای ذبیح الله خداییان و مسعود منصور امضا شد تسریع و تسهیل در اصلاح نقشه‌های روقومی انفال و صدور اسناد کاداستری (حدنگار) است.
این تفاهم نامه در هشت ماده تنظیم شده است و براساس یکی از مواد آن برای پیگیری موضوع و نظارت بر نحوه اجرای آن مقرر شد کارگروهی تحت نظارت معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور ظرف مدت یک ماه از تاریخ ابلاغ دستورالعمل تشکیل و با تدوین برنامه عملیاتی لازم درباره اجرای آن دستورالعمل اقدام شود.
در ماده دیگری از این تفاهم نامه در خصوص اراضی واگذاری مواد دو و ۲۱ دستورالعمل واگذاری اراضی و تفکیک در اجرای ماده چهار قانون ساماندهی و همچنین ماده ۶۹ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، قطعات واگذاری پس از تفکیک و انتقال به مجریان طرح و تثبیت مجدد پلاک مورد عمل، به عنوان لایه واگذاری اراضی ملی تعیین و تثبیت خواهد شد.
براساس این ماده تغییرات در درون این قطعات نیازمند حذف تثبیت پلاک مورد عمل در سامانه کاداستر نیست و نقشه محدوده کلی اراضی ملی با مجزا شدن قطعات مزبور، تثبیت و کسری آن در آمار مربوطه لحاظ می‌شود.
براساس ماده دیگری از این تفاهم نامه واحد‌های ثبتی و ادارات منابع طبیعی در فرآیند اصلاح، پس از روقومی و زمین مرجع کردن نقشه‌ها بازدید از محل، مطابق دستورالعمل حدنگار پلاک‌های ثبتی و احراز موضوع اقدام و از اسکن کردن، صرف نقشه‌های اولیه و مبنا قراردادن آن‌ها به منظور صدور سند مالکیت کاداستری جدا خودداری کنند
 
رئیس سازمان جنگل ها:
پاسخگویی سریعتر به استعلامات با کاداستری شدن اراضی
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، گفت: امسال حداقل اسناد ۳۰ میلیون هکتار از اراضی ملی، کاداستری می‌شود و با تحقق این اقدام پاسخگویی چند ماهه به استعلامات کمتر از یک هفته خواهد شد.
آقای مسعود منصور در حاشیه امضای تفاهم نامه با رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برای سال ۹۹ چه میزان از اراضی ملی و منابع طبیعی سازمان جنگل‌ها کاداستری خواهد شد؟ افزود: تفاهم نامه‌ای که امروز امضا کردیم، تفاهم نامه دائمی است که اگر در مسیر کار نیاز به اصلاح و بازنگری داشت اصلاح می‌شود.
وی ادامه داد: برای امسال تصمیم گرفتیم جهش عملکرد داشته باشیم و اگر در سال‌های قبل حداکثر ۱۲ میلیون هکتار اسناد کاداستری داشتیم امسال حداقل ۳۰ میلیون هکتار سند، کاداستری خواهد شد و در این بین اولویت با باقیمانده جنگل‌ها و سواحل است.

 

آقای منصور در پاسخ به سوالی مبنی بر این که کاداستری شدن اراضی ملی و منابع طبیعی چقدر می‌تواند از پرونده‌های قضایی تشکیل شده مرتبط با تخلفات این بخش بکاهد؟ گفت: پرونده‌های قضایی مربوط به اراضی سازمان جنگل‌ها یا کیفری است که در مناطق جنگلی و ساحلی انجام می‌شود و یا مربوط به پرونده‌های تصرف عدوانی در اراضی حریم شهر است که آنجا هم ما تا قبل از تحویل به راه و شهرسازی و دوستان ما در وزارت راه و شهرسازی بعد از این که اراضی را از ما تحویل می‌گیرند مسئولیت دارند لذا مناطق جنگلی و ساحلی بیشتر در معرض خطر و تجاوز متخلفان است.
رئیس سازمان جنگل‌ها افزود: وجود اسناد کاداستری هم کار حفاظت را دقیق‌تر و اصولی‌تر و هم رسیدگی به دعاوی را در محاکم، تسهیل و از امکان جعل سند و سوءاستفاده از خرید و فروش‌ها جلوگیری می‌کند.
آقای منصور در پاسخ به سوالی مبنی بر این که کاداستری شدن اسناد چقدر در صورت وقوع حوادث و بلایای طبیعی از جمله سیل می‌تواند از اختلافات بکاهد؟ گفت: در پدیده‌های مکان محور اگر حدود و ثغور محدوده مالکیت‌ها دقیقاً مشخص نشود و مبتنی بر استاندارد‌ها و ضوابط اساسی نباشد حتی اگر تخلفی تعمدی صورت نگیرد، امکان اشتباه وجود دارد.
وی افزود: از آنجایی که نقشه‌های کاداستری حدود را دقیقاً مشخص می‌کند و مختصات جهانی یو تی ام را دارد امکان اشتباه به حداقل می‌رسد و باعث جلوگیری از تخلف هم می‌شود.
رئیس سازمان جنگل‌ها گفت: حال اگر در این بین اختلافات حدود به سبب وقوع سیل و بلایای طبیعی باشد اگر عوارضی طبیعی ایجاد کند، چون مختصات جهانی دارد اشکالی ایجاد نمی‌شود، اما نقشه‌های غیر کاداستری تحت تأثیر عوارض طبیعی و سیل قرار می‌گیرد و با وقوع هر سیلی، تطبیق نقشه دچار مشکل می‌شود.
آقای منصور افزود: اگر نقشه‌ها کاداستری باشد حتی اگر به سبب سیل عارضه‌ای هم رخ دهد یا مکانی از بین رفته باشد با استفاده از دستگاه‌های جی پی اس می‌توان حدود و ثغور را مشخص کند.
وی گفت: از ما سالانه بین ۷۰۰ هزار تا یک میلیون استعلام می‌شود و زمانی که اسناد ما کاداستری نباشد، چون پاسخ به این استعلامات نیازمند بازدید میدانی و کنترل زمینی است این پاسخگویی چند ماه طول می‌کشد، اما با کاداستری شدن نقشه‌ها و اسناد در قالب یک کار دفتری و با تطبیق دو مختصات می‌توان پاسخگویی به استعلامات را کمتر از دو هفته کاهش داد.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور افزود: نتیجه این اقدامات کمک به روند کار مردم و کاهش کاغذ بازی و همچنین جلوگیری از فساد‌های احتمالی است.